Morrontidningen…..???!!!

 

Ni, som följt mej under åren,vet att jag ÄLSKAR stunden på morronen med min kära morrontidning!

Var jag än har bott,så nog har jag prenumererat på ortens blaska!

Genom åren har jag väl haft några olika; Strömstadstidningen(Tomsäcken alltså),GP,Östgötakorrespondenten,Borlänge Tidning,Norra Västerbotten,Norrbottenskuriren o säkert några till…

Nu har jag ttela….ja den heter ju så numera.Det var alltså TT/Trollhättans  Tidning o ELA/Elfsborgs läns allehanda som gick sammans för några år sedan…..

Tycker om den! Läser allt…nästan…i lugn o ro i sängen på morronen!

Om den inte har kommit när jag vaknar(vid 5-6) så VÄNTAR jag…..

Genom åren har den kommit i ur o skur,dag efter dag!!!! Någon enstaka gång har den uteblivit av olika anledningar!

Men  nu till saken….

Denna vår…företrädesvis mars/april…har jag tappat räkningen på mornar då den INTE dykt upp….

Jag har väntat…”Snart kommer den nog”….Men inte!

Då är det bara att gå in på deras hemsida o fylla i den sida de har för ”Uteblivna tidningar”.

Tror jag skulle kunna göra det o blunda vid det här laget!

Visst….fram på förmiddagen kommer det en liten bil o stannar här utanför o en ”gubbe” kommer in o lämnar tidningen i brevnedkastet! (Har hört att det är ett attraktivt jobb!)

Varje morron,numera,undrar jag:”Kommer den idag?”

Idag kom den!!! Men….genomblöt!!!!!! Inte bara lite stänk inte…utan så blöt att jag inte kunda bläddra i den utan att först ta fram min hårblås o ”styla” den i en kvart!!!!!

Jag blir såååå frustrerad!!! Någon ruckar på MINA morronvanor ju!!!!

Jag bävar för den dag man inte längre får den in på dörrmattan….när man måste knalla ut i trappuppgången till nåt fack el dyl. för att förhoppningsvis hitta ”skatten”.Det är ju därför man bor i lägenhet ju….för att få in morrontidningen!!!!

Sluta med tidningen!!!!????

ALDRIG!!!!

Får se hur det går nu,när jag begärt eftersändning av den , ett par veckor…..?!

 

4 responses to this post.

  1. Posted by LISA on 13 april, 2011 at 12:07

    Hej. Jag läser tidningarna på nätet. A-s tidningen är däremot kass där. Det uppdateras bara en massa sport! Men jag har en granne som jag tjyvläser hos ibland. Främst då om dödda och födda Men idag fick jag en gratis AT i brevlådan. Ibland har dom totalutdelning till alla hushåll. Bäst tycker jag att Aftonbladet är. Dom är alerta med nyheter.
    Ha det så bra i Björkliden. Jag skall till Varberg över påsk. Hoppas att vi får bra väder både i norr och väst. Kram Från den äldsta och vackraste!

    Svara

    • Jag läser ju också tidningar på nätet….men Morrontidningen…njae…den ska nog läsas i sängen….på ”riktigt”…så man ser om det händer nåt viktigt i stan…nåt som man MÅSTE veta…??? Jag måste ju ha koll!!!Kram från en YNGRE upplaga!

      Svara

  2. Hejsan Kompis!
    Aj,aj,aj..någon strular till dina morgon vanor..INTE BRA!!Men vad får du för förklaringar till detta elände då du klagar?Eller klagar du inte mer än i den där’uteblivna tidningar’-rutan?Här kan jag ställa klockan efter tidningsbudet,han kommer nästan exakt halv 6 var morron.Det är flera år sen vi slutade med GP men jag hör honom på svalen när han tassar förbi. (JA det är en HAN,för jag har språkat med honom då o då + att han o Kal möts i dörrn nästan var dag) Att vi la’ ner GP berodde på att de ALDRIG hann läsas…blev bara jättetunga kassar med ORÖRDA tidningar att bära till soporna.Jag gör som syster Lisa,läser på nätet och förr läste jag nog ännu mer på nätet…jag behöver inte så mycket news längre,inbillar jag mig,för dessutom äter dottern o jag frukost framför morgon-nyheterna där även lokala nyheter kommer halv 7.
    Tror lokaltidningarna har det jobbigt nu så på så sätt är det synd,vi får massor av gõr billiga erbjudande hela tiden-men som sagt jag/vi har varken lust elr råd med ngt som ändå hinns med.
    Tomsäcken slutade jag med när jag inte längre kände igen några namn,haha..men jag kollar igenom den på nätet ibland+ Bohuslänningen följer jag via facebook..dessutom har jag Landskrona Posten/Helsingborgs(Mamma bor ju där) Dagblad/Ulricehamns bladet(Marres gamla adress som sen hängt med)/VästerbottensKuriren (mellansonens D:s tidning) på facebook så jag glor igenom dem då o då 🙂
    Naturligtvis ögnar jag igenom GP.se å’GT.se+ även Metro.se OM det är ngt särskilt..men faktiskt aldrig Aftonbladet…vet inte varför?
    MEN jag förstår gott att du blir sur om någon ruckar på dina morronvanor..DET är en helig stund för mig oxå,utan dagstidning,men med filosoferande i tystnaden och kikar ut över älva å’ bara NJUTER! Nåde den som stör mig då 😉
    Ha nu en kanoners tid uppe i Björkliden..och om du inte får DIN älskade tidning,så kan jag rekommendera: http://www.dagstidningar.nu/
    där finner du det mesta av de tidningar som ligger på nätet.Ta gott hand om dig,vännen.
    Kramen är som alltid..innerlig

    Svara

    • Ååååh…nu minns jag…Har ju också haft VK/VästerbottensKuriren när jag bodde i Umeå!!!! Mitt klagande består,precis som du skriver,av det som jag skrivit i ”rutan” o det får man ingen reaktion på….;-( Kram på dej!

      Svara

Lämna en kommentar